25. juli 2007

Man-made

"Like slavery and apartheid, poverty is not natural. It is man-made and it can be overcome and eradicated by the actions of human beings". -Nelson Mandela.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja- tenke seg til nazistenes europa en gang til, og med andre raser: APARTHEid. Ubegripelig hvordan slike tanker kan få rotfeste og gjennomsyre et helt land og dets politikk.
religion, hudfarge.. historien gjentar seg. Bosnia er vel kanskje også et slags eksempel på det..

håper du har hatt en fin sommer. men det har du sikkert, som bor i Spania?
cio!
catt

Anonym sa...

hm.. nå så jeg at d visst var fattigdom dette dreide seg om..:-o
utdanning har jeg tro på at er noe av veien ut av fattigdom. har akkurat blitt kjent med en afrikaner her jeg er, og han er egentlig fra en farm der man snakker stammespråk. heldig for han, har han fått skolegang- hvor fransk har vært målet. og han har nå avlagt eksamen innenfor sosialantropolig- fått en grad.
riktignok har han måtte stå på for å skaffe penger selv til utdanningen. dernede koster det jo, og faren døde i en ung alder. det står respekt av slikt syns jeg.
men også eksempel på at det går an å jobbe seg ut av fattigdom.
ct

Maria sa...

Mandela er en av de som har sagt mye klokt, og selv om han blir sett opp til av mange i denne verden - er det få som gjør noe særlig me det. Der er skremmende det, men det er rett og slett virkelighet.

rita rata sa...

Hei, dere 2.
Takk for kommentarer. Jeg har ikke vaert noe saerlig tilstedevaerende i blogg-verdenen i lópet av sommern. Háper dere har hatt en fin sommer og fortsatt har det.
:).