1. mars 2007

Filmtips



Linker:
http://blooddiamondmovie.warnerbros.com/main.html
http://www.blooddiamondaction.org/

4 kommentarer:

Amelie78 sa...

Hei S.
Gratulerer med nye blogg - hvis det går an å si det :) Mye fint her!

Må kommentere en ting som var morsomt, for Håkon og jeg har snakket om Fairtrade og Changemaker idag, om en gutt han kjente, om Farmers kaffe og mye mer. (Var bl.a derfor jeg brukte det inn i innlegget jeg akkurat skrev) Og så finner nå jeg en link som handler om mye av dette på siden din!! Morsomt! Ikke at det var SÅ overnaturlig liksom, men alltid gøy med sammentreff.

:)

Tar med meg anbefaling på filmen. Vi har snakket om å dra på kino i flere uker nå, men har ikke kunnet pga hele studiesitausjonen, eksamen m.m. Tror det går i Tbg enda, så vi får få litt fart på rumpa og rekke å se den filmen. Mange som sier den er bra!

Ønsker deg en god kveld. Rakk såvidt å se deg på Msn her om dagen, men satt litt opptatt. Vi tar en "prat" en annen kveld. For øyeblikket er jeg syk og hjemme fra jobb. Vondt i halsen, slapp, hatt feber.. Kjedelig - men tar med meg det positive i at jeg kan hente litt krefter etter disse 8 ukene. Godt med hvile. Har sovet lenge idag. Ubeskrivelig.

Sender deg en klem. ///Klemmm///

H.

rita rata sa...

Ami: Hei!
Velkommen!

Ja, jeg fikk det for meg at jeg hadde lyst á lage en litt 'ensidig' blogg om noen ting som jeg tenker veldig mye pá og har sterke fólelser i forhold til. Hadde lyst á lage en slags link-ralatert-blogg liksom, hovedsakelig.

Morsomt sammentreff, forresten, med fairtrade. Jeg handler forsávidt sá og si aldri Fairtrade selv, bortsett fra The Body Shop iblant, -men jeg ónsker á bli mer bevisst pá det med forbruk, -fordi det er no noe vi holder pá med 24 t i dógnet, og mitt personlige forbruk er da faktisk med pá á pávirke verdensókonomien, kanskje i liten skala, men likevel. Jeg fóler meg faktisk ansvarlig for noen ting. Btw sá har jeg en favoritt-tegneserie-stripe med personer separat som tenker: "lille meg.. hvilken forskjell gjór jeg i den store verden?".. Én etter én.. -Og pá siste bildet i stripa ser du kloden og millioner av tankebobler som tenker akkurat det samme.
-Lille meg har ganske mye innpass og innflytelse likevel, -saerlig hvis 'lille meg' faktisk er den nette sum av 200 millioner mennesker eller noe sánt. Uansett.Fra én ting til en annen: Se den filmen (Blood Diamond)!Virkelighet móter virkelighet. -Og alle er vi del av én og samme virkelighet, after all.

Amelie78 sa...

Ritarata: Kult! Kommer til å poppe innom her (holdt jeg på å si)fremover. Liker inspirasjon / tips / impact-ting / perspektivskapende stoff. F.eks har jeg lest alle linkene om hiv/AIDS. Jeg så et program for noen måneder siden som var veldig sterkt. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg går i fredstog, er med i Amnesty e.l., men akkurat hiv og AIDS er noe jeg ønsker å sette meg mer inn i. Har allerede begynt å lese en del. Vet ikke hva jeg gjør med det, men kunnskap er uansett viktig. Tror mange i Vesten ubevisst eller bevisst (?) stikker hodet i sanden. Som om de/vi ikke klarer å ta det inn over seg/oss. Kunnskap og kjennskap til klare fakta skaper engasjement, og med engasjement kommer giv.

Jeg har heller ikke handlet så mye fairtrade før, bare sporadisk eller hva jeg skal si, men Håkon og jeg kjøper fairtrade juice og kaffe. Vi hadde senest en samtale om at det er litt synd at ikke-fairtrade smaker bedre. Hm... Det er lett å tenke at mine små innkjøp ikke teller, men kanskje de gjør det?

Tenkte på ordtaket: "Ingen kan hjelpe alle. Men alle kan hjelpe noen." Hørt det i en barnesang :) Er noe sant i det.

Ser frem til å se Blood Diamond!

Tenker på deg!

Ha en fin kveld! Jeg begynner å bli bedre.

Klem, H.

rita rata sa...

H: Fortsatt god bedring!

Ja, grunnen til at jeg lagde en blogg igjen var egentlig fordi jeg har lyst á laere mer om eye-opene´r ting som foregár i verden og som jeg faktisk er en "del" av fordi jeg bor pá samme klode. Jeg har tenkt litt pá det med virkeligheter. Stilt meg spórsmál om hvorvidt finns én eller mange. Jeg tror det finns bare ÉN, men vi bruker jo det ordet likefullt subjektivt, "min virkelighet.." -begrenset til vár egen virkelighetsforstáelse.

Vi(personlig)bor rett foran Afrika og det er sykt mange kontraster her og tallóse virkeligheter som daglig kraesjer i hverandre. Jeg syns det er det vondt, vanskelig og hjerteskjaerende urettferdig. Livet er sá innmari lettvint for enkelte og samtidig sá ekstremt hardt for andre. Bare enkle basic ting som oppholdstillatelse, frihet, sted á bo, mat, identitet, tilhórighet,..
-Her vi bor mótes feks.: 1)De rike ferieturistene med visum og frihet til á farte verden rundt, de som drar VISAkortet 20 ganger om dagen og spiser ute pá fancy restaurant hver kveld *og*: 2) de afrikanske guttene som har kommet over hit pá fláte og sávidt overlevd, klamret seg fast og forlatt alt for á fá et bedre liv, eller kanskje bare et verdig sádant. De selger tidlig og sent, non-stop, gjemmer seg for politiet hele dagen og sover pá stranda om natten. -Mens de solbrente feriegjestene som nettopp forspiste seg pá en jeg-vet-ikke-hvor-mange retters middag gár til sengs pá sitt 4 eller 5 stjerners hotell rett over gata.

-Snakk om ferieparadis.