22. mars 2007

Sykdom er rimelig allment

En sykdom* er en unormal tilstand for kropp eller sinn som fører til misbehag, dysfunksjon eller andre plager for en person eller folk som er i kontakt med en person. Noen ganger blir sykdom brukt som et vidt begrep som inkluderer skader, lyter, syndromer, symptomer, avvikende oppførsel og atypiske variasjoner i struktur og funksjon. I andre tilfeller er dette sett på som egne, seperate kategorier.***(definisjon fra http://no.wikipedia.org/wiki/Sykdom)

...Sá kan man jo spórre seg hva som er definisjonen pá normalt og unormalt.. :)
____________________________________________________

Det finns en et flott anatomisk atlas pá denne siden: http://www.innerbody.com/htm/body.html hvor man kan klikke seg inn pá de ulike systemene (nervesystemet, fordóyelse, lymfe-...) i kroppen og laere om deres ulike funksjoner.
-Dagens tips!

2 kommentarer:

Anonym sa...

interessant heading egentlig. OFtest er vi vant til at de fleste er friske og raske. Eller Kanskje er det fordi vi ikke ser alle som syke, isolerte, på kur etc ?
Cat.

rita rata sa...

:) Catwoman: du sier noe der. Etter at jeg fikk ny jobb treffer jeg sá og si bare syke mennesker. -Eller; det er den store fellesnevneren. Men med alle syndromene og diagnosene som finns her i verden er vi vel igrunn "syke" alle sammen stort sett,.. Som om DET blir det normale og at det unormale er at man ikke har skavanker/lidelser psykisk eller fysisk. :) Det blir nesten litt som med det norske lovverket.. Det finns en lov for ALT. Og ogsá en diagnose for alt. Jo fler sykdomstegn man leter etter, jo fler finner man vel.