30. juni 2007

Pur menneskelighet

"Ingenting mer effektivt mot fordommer og rasisme enn at mennesker møter hverandre" * (Lillian Hjorth).


5 kommentarer:

Anonym sa...

mm. enig.. å være åpne, mottagelige er viktig for å trenge gjennom fordommer i møte med andre. tildels krever det også at man legger bort sine fordommer i forkant, så man rekker/ vil bli kjent med andre kulturer.
ct.

Amelie78 sa...

Godt sitat, S.

Ha en god natt :) Takk for lang og koselig mail! Skriver snart tilbake!

Klem fra meg

Anonym sa...

Fine ord, men som så ofte er det nok lettere sagt enn gjort. For å gjøre verden bedre burde vi jo da oppsøke de vi har fordommer imot. Hvem er det jeg ikke liker? Hvem liker jeg helst å holde meg unna? Og hvor ofte oppsøker jeg disse...frivillig?
Men jeg er enig i at det er power i det å bli kjent m folk, framfor å betrakte på avstand. Mennesker er i grunn mennesker overalt, og de fleste er d mulig å få et hjerte for, om man bare kommer litt innpå.
Blir stadig overraska over hvor mange vakre mennesker d finnes, og hvor lite dette har å gjøre m utseende. Syns igrunn d er svært få som ikke er vakre av de jeg har "gått litt nærmere i sømmene".
Alle har vi samme opphav, og Gud skaper ikke mennesker stygge eller ufordragelige. Jeg tror d finnes noe av Guds storhet, godhet og herlighet i alle mennesker.
Du er vakker! og helt unik!
Du gjør livet mitt rikere og jeg ER SÅ GLAD I DEG!!!!
Klem til deg. M.

Amelie78 sa...

Var visst inne her igjen. Må kommentere til M. -> Synes det var så fint det du skrev i kommentar.

"Mennesker er i grunn mennesker overalt, og de fleste er d mulig å få et hjerte for, om man bare kommer litt innpå. (...) Alle har vi samme opphav, og Gud skaper ikke mennesker stygge eller ufordragelige. Jeg tror d finnes noe av Guds storhet, godhet og herlighet i alle mennesker."

Synes dette avsnittet (også det imellom) var godt uttrykt + hadde mye sannhet i seg.

Am.

rita rata sa...

Hei, alle 3.
Takk for communication og delte tanker. Godt poeng, M, det med á stadig spórre seg selv hvem man ikke liker/har fordommer mot.

Jeg satte bildet av en bro til dette sitatet uten at man egentlig kan se "the whole picture" eller hvor veien gár fra eller til. Broer hjelper pá noe vis selv om avstanden folk imellom kan vaere eller virke stor. Det er avstand folk imellom uansett om man lager en bro dem i mellom, men avstanden i seg selv blir ihvertfall mer overkommelig og det virker plutselig naturlig/innbydende/mindre faretruende á touche og vaere connected/forstá/dele osv.

Jeg syns det er sá mye avstand mellom mennesker og sá mye unódvendig fremmedgjóring. Men jeg fremmedgjór mange ukjente ting/mennesker jeg ogsá.